sjekkmerke Banker konkurrerer

Her kan du la over 26 banker kjempe om å gi deg sitt billigste og beste båtlån over 7 meter.

sjekkmerke Sammenlign båtlån over 7 meter

Få uforpliktende tilbud på båtlån over 7 meter fra flere banker. Helt gratis.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du sparer mye tid og penger på å hente flere lånetilbud fra et sted.

Tabellen nedenfor sorterer de 20 billigste båtlånene over 7 meter i Norge. Se gjerne også beste og billigste båtlån i Norge.

Bank Effektiv rente Månedspris*
1. Lendo Båtlån (Få uforpliktende tilbud fra 26 Banker) 7,90 % 999 kr
2. DNB Bank ASA 13,66 % 1 078 kr
3. DNB Bank ASA 14,49 % 1 096 kr
4. Brage Finans AS 14,77 % 1 102 kr
5. Spareskillingsbanken 14,77 % 1 102 kr
6. Søgne og Greipstad Sparebank 14,77 % 1 102 kr
7. Sparebanken Vest 14,77 % 1 102 kr
8. Sparebanken DIN Telemark 14,77 % 1 102 kr
9. Tolga-Os Sparebank 14,77 % 1 102 kr
10. Voss Sparebank 14,77 % 1 102 kr
11. Haugesund Sparebank 14,77 % 1 102 kr
12. Stadsbygd Sparebank 14,77 % 1 102 kr
13. Askim og Spydeberg Sparebank 14,77 % 1 102 kr
14. Selbu Sparebank 14,77 % 1 102 kr
15. Lillesands Sparebank 14,77 % 1 102 kr
16. Ørland Sparebank 14,77 % 1 102 kr
17. Drangedal Sparebank 14,77 % 1 102 kr
18. Nidaros Sparebank 14,77 % 1 102 kr
19. Sparebanken Sør 14,77 % 1 102 kr
20. Sparebank 68° Nord 14,77 % 1 102 kr
* Forutsatt: Lånebeløp på 50 000 kr med 33 % belåningsgrad og 5 år løpetid.
Data levert av Forbrukerportalen

Per april 2024 anbefaler vi å bruke Lendo for å finne billigste båtlån over 7 meter. Da får du tilbud fra 26 banker helt uten forpliktelser.

Nøkkelpunkter

  • Båtlån over 7 meter gir bedre finansieringstilbud og mer fleksibilitet.
  • For båter over 7 meter, kreves det registrering i Skipsregisteret NOR.
  • Det er viktig å forstå renter og gebyrer før du søker om båtlån.
  • Nedbetalingstid kan variere, bruk kalkulator for å beregne dine månedlige utbetalinger.
  • Husk krav om egenkapital på minst 35% for båtlån over 7 meter.

Hva menes med et båtlån over 7 meter?

Et båtlån er en form for finansiering som hjelper deg å kjøpe en båt. Denne type lån ligner på et billån, og det er spesifikke vilkår og betingelser knyttet til det. Du kan få båtlån for både nye og brukte båter, og lånebeløpet varierer basert på prisen på båten du vil kjøpe.

Mange låneprodukter lar deg finansiere din båt, inkludert Santander, og de tilbyr en rekke mulige nedbetalingstider med varierte renter. Santander tilbyr også SAFE Låneforsikring som en del av deres tjenester for å beskytte deg mot uventede situasjoner.

Det er viktig å merke seg at for båter over 7 meter, kreves det registrering i Skipsregisteret NOR for å kvalifisere for et båtlån.

Fordeler med båtlån over 7 meter

Med båtlån over 7 meter får du ofte bedre finansieringstilbud med lavere rente. Du har også mer fleksibilitet i tilbakebetalingstiden.

Bedre finansieringstilbud

Båtlån over 7 meter gir deg ofte bedre finansieringstilbud sammenlignet med mindre båtlån. Dette skyldes at bankene ser mindre risiko i større båter og derfor tilbyr mer gunstige lånebetingelser.

For eksempel kan rentene være lavere på et båtlån for en båt over 7 meter, noe som potensielt kan spare deg for tusenvis av kroner i lånets løpetid.

Det er også viktig å merke seg at mange banker, inkludert Nordea, krever at du har en egenkapital på minst 20 prosent for å kvalifisere til et båtlån. Dette betyr at du må kunne betale en del av båtens pris selv før banken vil gi deg et lån.

Å ha tilstrekkelig egenkapital kan derfor være en nøkkel til bedre finansieringstilbud.

Mer fleksibilitet

Med større båtlån gir Santander deg mer fleksibilitet. Du får valgfrihet i å bestemme låneperioden som passer dine økonomiske behov. Lånekalkulatoren på Santander er et hjelpsomt verktøy som lar deg planlegge finansieringen av din båt.

Ved for eksempel et lånebeløp på 83 300 kr, vil den månedlige betalingen være på 1 808 kr, noe som gjør din drøm om en stor båt mer tilgjengelig. Fleksibiliteten gir deg mulighet til å anskaffe en båt over syv meter uten å kompromittere din finansielle trygghet.

Hvordan søke om båtlån over 7 meter

Å søke om båtlån over 7 meter er en enkel prosess som ofte starter med å velge ønsket lånebeløp. Etter dette, må du fylle ut nødvendig informasjon som kreves av finansinstitusjonen.

Til slutt, må du undertegne relevante dokumenter for å fullføre søknadsprosessen.

Velg ønsket lånebeløp

Det første trinnet for å søke om et båtlån er å velge ønsket lånebeløp. Dette kan variere avhengig av prisen på båten du har tenkt å kjøpe og hvor mye egenkapital du har tilgjengelig.

Santander tilbyr en praktisk båtlånskalkulator, som kan hjelpe deg med å beregne dine potensielle månedlige betalinger. For eksempel, hvis du søker om et lånebeløp på 83 300 kr, kan din månedlige betaling være så lav som 1 808 kr.

Det er også viktig å huske at minstekravet til egenkapital for et båtlån er 20%. Forsikre deg om at du har nok penger til egenkapital før du bestemmer deg for det endelige lånebeløpet.

Fyll ut nødvendig informasjon

For å søke om et båtlån fra Santander, trenger du å fylle ut nødvendig informasjon. Dette inkluderer detaljer om deg selv og den båten du ønsker å kjøpe. Du vil også bli bedt om å gi informasjon om ditt ønskede lånebeløp og nedbetalingstid.

Det er viktig å sørge for at all informasjonen er korrekt og oppdatert for å unngå eventuelle forsinkelser eller problemer i lånebehandlingen.

Under denne prosessen må du også oppgi personlige opplysninger som inntektsinformasjon og arbeidsstatus. Disse dataene brukes til å vurdere din betalingsevne og avgjøre om du er kvalifisert for lånet.

Derfor er det nødvendig å være ærlig og nøyaktig når du fyller ut disse feltene. Hvis du har spørsmål underveis, kan Santanders kundeservice hjelpe deg.

Undertegne dokumenter

Å undertegne dokumenter er en vesentlig del av søknadsprosessen for båtlån over 7 meter. Dette innebærer at låntakeren signerer ulike dokumenter som bekrefter vilkårene for lånet.

For eksempel, ved registrering i Skipsregisteret, må alle brukte båter ha nødvendig dokumentasjon underskrevet, noe som bekrefter båtens alder og sikrer at ønsket nedbetalingstid ikke overstiger 20 år.

I tillegg trenger Santander også signerte dokumenter for å tilby sin låneforsikring, noe som gir ekstra beskyttelse til låntakeren. Sørg derfor alltid for at du har alle nødvendige dokumenter klar til å signere når du søker om båtlån over 7 meter.

Båtlån over 7 meter
Båtlån over 7 meter

Renter og gebyrer på båtlån

Renter og gebyrer kan variere betydelig mellom forskjellige båtlån, så det er viktig å forstå alle kostnadene som er involvert før du søker. Finn ut mer om hvordan renter og gebyrer påvirker totalprisen på båtlånet ditt ved å lese videre.

Rente på båtlån

Renten på båtlån er en kritisk faktor å vurdere når du planlegger din økonomi rundt båtkjøp. Denne renten er summen du betaler for lånet over dets løpetid. I Norge er den nominelle renten for båtlån 9,70% og den effektive renten 13,48%.

Dette inkluderer både renter og gebyrer, noe som bringer den totale kostnaden for lånet til 111 510 kr. Det er derfor viktig å beregne din månedlige betaling og total kostnad før du tar et båtlån.

Bruk verktøy som en Båtlånskalkulator for å få en nøyaktig beregning av dine forventede utgifter. Vær imidlertid oppmerksom på at disse tallene kan variere basert på lånebeløp, nedbetalingstid og din personlige kredittscore.

Gebyrer på båtlån

Gebyrer på båtlån kan variere sterkt avhengig av lånebeløp og type lån. Disse gebyrene kan omfatte etableringsgebyr, termingebyr og fakturagebyr. For eksempel, etableringsgebyret er en engangskostnad ved oppstart av lånet.

Dette kan være en fast sum eller en prosentandel av det totale lånebeløpet.

På den annen side er termingebyret en månedlig kostnad knyttet til administrasjon av lånet. Fakturagebyr oppstår hvis låntakeren velger å motta fakturaen per post istedenfor som en elektronisk faktura.

Slike gebyrer kan legge til betydelige ekstra kostnader til lånet over tid, så det er viktig å ta hensyn til dem når man vurderer den totale kostnaden ved et båtlån.

Nedbetalingstid for båtlån over 7 meter

Låntakeren har full frihet til å bestemme lengden på nedbetalingstiden for båtlån over 7 meter. Denne friheten gir forbrukere mulighet til å justere sine månedlige betalinger etter deres personlige økonomiske situasjon og behov.

Ønsket nedbetalingstid er et viktig aspekt ved å finne en passende finansieringsplan for kjøp av båt.

Nedbetalingstid for slike lån kan variere, men kalkulatoren som Santander tilbyr kan være til stor hjelp. Denne kalkulatoren bidrar til å beregne de månedlige utbetalingene basert på forskjellige faktorer, inkludert lånebeløp og ønsket nedbetalingstid.

For eksempel, et lånebeløp på 83 300 kr vil ha en månedlig betaling på 1 808 kr, og den totale kostnaden for lånet vil være 111 510 kr, med en nominell rente på 9,70% og en effektiv rente på 13,48%.

Dette gir låntakeren et klart bilde av de økonomiske forpliktelsene som følger med båtlånet.

Sikkerhet og egenkapital for båtlån

Ved å søke om et båtlån over 7 meter, må du vurdere sikkerheten og egenkapitalen knyttet til lånet. Dette inkluderer et pant i båten, som fungerer som sikkerhet for långiveren, og kravet til egenkapital, som er den delen av kjøpesummen du selv må finansiere.

Pant i båten

Sikkerhet for båtlånet er avgjørende, og derfor tar Nordea pant i båten. Pantet tjener som en form for garanti for banken, i tilfelle låntakeren ikke er i stand til å betale tilbake lånet.

Båter under 7 meter kan pantsettes direkte, og lånet blir utbetalt til selgeren. For større båter, de over 7 meter, kreves det ekstra skritt. De må være registrert i Skipsregisteret før pantet kan etableres.

Dette er en prosess som kan ta litt tid, så det er viktig å være oppmerksom på dette før du søker om lånet. Også, alle båtene må være forsikret mot alle risikoer, uansett deres størrelse eller verdi.

Pant i båten betyr at du som eier har en sikkerhet i båten din samtidig som banken har sikkerhet for pengene de låner ut.

Krav om egenkapital

Kunden må oppfylle et visst krav om egenkapital for å få innvilget et båtlån over 7 meter. Minimumskravet til egenkapital er satt til 35% av den totale kjøpesummen. Dette betyr at du som låntaker må ha tilgang på minst 35% av beløpet du ønsker å låne i egenkapital.

Egenkapitalkravet er høyere for båtlån over 7 meter sammenliknet med mindre båtlån, hvor minimumskravet er på 20%.

Det er viktig å merke seg at kravet om egenkapital ikke bare beskytter långiveren, men også deg som låntaker. En høyere andel egenkapital gir deg en rimeligere nedbetalingstid og lavere rentekostnader.

Tenk på egenkapitalskravet som en investering i din framtidige økonomiske stabilitet og sikkerhet.

Kjøp av båt over 7 meter

Når du kjøper en båt over 7 meter, er det viktig å være oppmerksom på at den skal registreres i Skipsregisteret NOR. En kjøpekontrakt er også nødvendig for å sikre at alle detaljer om kjøpet er dokumentert.

Skipsregisteret NOR

Skipsregisteret NOR spiller en vesentlig rolle ved kjøp av båter over 7 meter. Det er her alle større båter må registreres før et pant kan tas ut i båtlånet. Denne prosessen kan ta litt tid, så det er viktig å ta dette med i beregningen når du søker om et båtlån for en større båt.

En stor fordel med båtlån for båter over 7 meter er at de har lavere renter, som for eksempel et båtlån med minst 35% egenkapital har en rente på 6.95% per år, mye takket være muligheten for registrering i Skipsregisteret.

Kjøpekontrakt

Kjøpekontrakt er et essensielt dokument ved kjøp av båter over 7 meter. Denne kontrakten skisserer alle vilkår og betingelser for båtkjøpet. Viktige detaljer som prisen på båten, betalingsmåter, garantier og forsikringer blir inkludert.

Denne kontrakten er bindende for både kjøper og selger. Før du signerer en kjøpekontrakt for båter over 7 meter, anbefales det sterkt å innhente juridisk rådgivning. Dette er for å sikre at alle dine rettigheter og forpliktelser er klart definert i kontrakten.

Viktige tips når du søker om båtlån

Det er essensielt å sammenligne forskjellige tilbud på båtforsikring for å sikre den beste prisen. Du bør forstå alle vilkårene for lånet før du signerer, som rentene, nedbetalingstiden og eventuelle gebyrer.

Husk at en god forståelse av din økonomiske situasjon og nødvendig dokumentasjon kan gjøre søknadsprosessen raskere og smidigere.

Sammenlign tilbud på båtforsikring

Å sammenligne tilbud på båtforsikring er en smart måte å sikre at du får mest mulig for pengene dine. Med Bytt.no kan du enkelt få tre ulike forsikringstilbud, og med kundeanmeldelser og attester tilgjengelig, kan du se hvilke forsikringsselskaper som kommer anbefalt fra andre båteiere.

Alt du trenger å gjøre er å logge deg inn på din personlige konto på nettstedet, så har du all den informasjonen du trenger for å gjøre et informert valg ved fingerspissene dine.

Sørg for å bruke dette verktøyet for å sikre at du får best mulig dekning og verdi for pengene dine.

Forstå vilkårene for lånet

Det er avgjørende å sørge for at du har full kjennskap til vilkårene før du inngår et båtlån. Les nøye gjennom låneavtalen og forsikre deg om at du forstår alle aspekter, inkludert renter, gebyrer, nedbetalingstid og konsekvenser av mislighold.

Ikke nøl med å stille spørsmål eller søke råd fra en finansiell rådgiver hvis noe er uklart. Vær spesielt oppmerksom på den totale kostnaden for lånet, som i dette eksempelet er 111 510 kr, inkludert renter og gebyrer.

Konklusjon

Å søke om et båtlån over 7 meter gir flere fordeler som bedre finansieringstilbud og mer fleksibilitet. Med riktig planlegging og forståelse av vilkårene for lånet, kan du enkelt realisere drømmen om å eie din egen båt.

Det er viktig å undersøke ulike finansieringsalternativer og velge det som passer best for din økonomiske situasjon. Husk å være oppmerksom på alle kostnader forbundet med lånet, inkludert renter og gebyrer.

Finn beste båtlån over 7 meter nå

Ofte Stilte Spørsmål

1. Hva er et båtlån over 7 meter?

Et båtlån over 7 meter er et finansieringsalternativ som du kan benytte for å finansiere kjøpet av en større båt.

2. Hvordan kan jeg søke om et båtlån?

Du kan sende inn lånesøknader til Santander eller Nordea, og de vil vurdere din egenkapital av kjøpesum og din restgjeld før de gir deg et lånetilbud.

3. Hva trenger jeg for å få godkjent et båtlån?

For å få godkjent et båtlån, må du ha en kjøpekontrakt fra en båtforhandler eller en privatperson, og du kan trenge å tinglyse en 1. prioritets skipspant i båten.

4. Er det nødvendig med forsikring ved et båtlån?

Ja, det er nødvendig med kaskoforsikring når du tar opp et båtlån. Santander SAFE låneforsikring eller Fri Start fra If kan være gode alternativer.

5. Hvordan kan jeg beregne kredittkostnader og beløp per måned for mitt båtlån?

Du kan bruke verktøy som Finansportalen.no for å beregne dine månedlige utgifter etter at du har tatt opp ditt båtlån over syv meter.

6. Hva skjer hvis jeg allerede har et eksisterende lån og ønsker et nytt båtlån?

Om du har et eksisterende lån og ønsker et nytt båtlån, må du ta hensyn til løpetiden på lånet og din egen økonomiske situasjon. Det kan være lurt å søke om et finansieringsbevis før du kjøper en ny båt.

Finn billigste båtlån over 7 meter nå