sjekkmerke Banker konkurrerer

Her kan du la over 26 banker kjempe om å gi deg sitt billigste og beste båtlån uten egenkapital.

sjekkmerke Sammenlign båtlån under 7 meter

Få uforpliktende tilbud på båtlån uten egenkapital fra flere banker. Helt gratis.

sjekkmerke Spar tid og penger

Du sparer mye tid og penger på å hente flere lånetilbud fra et sted.

Tabellen nedenfor sorterer de 20 billigste båtlånene uten egenkapital. Se gjerne også oversikt over alle båtlån.

Bank Effektiv rente Månedspris*
1. Lendo Båtlån (Få uforpliktende tilbud fra 26 Banker) 6,36 % 2 907 kr
2. AS Financiering (Sparebanken Øst) 12,04 % 3 183 kr
3. SpareBank 1 Helgeland 12,15 % 3 191 kr
4. Sparebank 1 Finans Nord-Norge AS 12,15 % 3 191 kr
5. SpareBank 1 Nord-Norge 12,15 % 3 191 kr
6. Sparebanken Møre 12,66 % 3 201 kr
7. SpareBank 1 Finans Midt-Norge AS 12,66 % 3 201 kr
8. SpareBank 1 Sørøst-Norge 12,66 % 3 201 kr
9. SpareBank 1 Gudbrandsdal 12,66 % 3 201 kr
10. SpareBank 1 SMN 12,66 % 3 201 kr
11. SpareBank 1 Hallingdal Valdres 12,66 % 3 201 kr
12. SpareBank 1 Østfold Akershus 12,66 % 3 201 kr
13. SpareBank 1 Nordmøre 12,66 % 3 201 kr
14. SpareBank 1 Lom og Skjåk 12,66 % 3 201 kr
15. Sparebanken Sogn og Fjordane 12,66 % 3 201 kr
16. SpareBank 1 Finans Østlandet AS 13,77 % 3 183 kr
17. SpareBank 1 Østlandet 13,77 % 3 183 kr
18. SpareBank 1 Ringerike Hadeland 13,77 % 3 183 kr
* Forutsatt: Lånebeløp på 150 000 kr med 100 % belåningsgrad og 5 år løpetid.
Data levert av Forbrukerportalen

Per april 2024 anbefaler vi å bruke Lendo for å finne billigste båtlån uten egenkapital. Da får du tilbud fra 26 banker helt uten forpliktelser.

Nøkkelpunkter

 • “Båtlån uten egenkapital” er en lånemulighet der du ikke trenger å betale forskudd på båten du vil kjøpe.
 • To former for båtlån finnes, med og uten sikkerhet. Du kan også få lån uten å sette annen eiendom som sikkerhet.
 • For å søke om båtlån, må du være norsk statsborger, ha stabil inntekt og ingen aktive inkassosaker.
 • Det finnes krav for å søke om båtlån, som stabilt inntekt, god kredittscore og at store båter er registrert i Norsk Ordinært Skipsregister.
 • Å søke om et båtlån krever informasjon til banken, signering av dokumenter og en kjøpekontrakt.
 • Båtlån uten egenkapital gir deg muligheten til å realisere drømmen om egen båt, selv uten oppsparte penger.

Hva er båtlån uten egenkapital?

Båtlån uten egenkapital er en type finansieringsløsning der låntakeren ikke trenger å stille med egenkapital ved kjøp av en båt. Med andre ord, det er mulig å finansiere hele kjøpesummen av båten med dette lånet.

Dette er særlig hjelpsomt for dem som ikke har nødvendig egenkapital for å kjøpe en båt.

Bank Norwegian er en bank som tilbyr båtlån uten egenkapital. Men det er viktig å merke seg at dette lånet har vanligvis høyere renter på grunn av økt risiko for banken. Til tross for høyere renter, kan dette være et passende alternativ for mange som ønsker å realisere drømmen om egen båt uten å spare i flere år først.

To ulike former for båtlån

Båtlån kommer oftest i to ulike former, som båtlån med sikkerhet og båtlån uten sikkerhet. Båtlån med sikkerhet krever at lånetaker stiller båten som garanti for lånet, mens båtlån uten sikkerhet ikke krever noen form for sikkerhet eller pant.

Valget mellom disse to typene avhenger av låntakers personlige økonomiske situasjon og preferanser.

Båtlån med sikkerhet

Båtlån med sikkerhet fungerer ved at du tilbyr båten din som sikkerhet til banken. På den måten får banken en garanti for at de får pengene sine tilbake dersom du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Båten din må være registrert i Norsk Ordinært Skipsregister (NOR) for å kunne brukes som sikkerhet for lånet.

Dette er en standard prosedyre og gir flere fordeler, slik som enkel verifisering av eierskap og mulighet for å sjekke eventuelle heftelser på båten. Denne formen for lån kan gi deg lavere renter enn et lån uten sikkerhet, siden banken har en høyere grad av sikkerhet.

Det er viktig å merke seg at noen banker kan kreve at båter over 7 meter i lengde blir registrert i NOR for å kunne tilby båtlån med sikkerhet.

Båtlån uten sikkerhet

Å søke om et båtlån uten sikkerhet er en vei mange velger for å finansiere drømmebåten. Her låner man penger til å kjøpe en båt, men uten behovet for pant eller sikkerhet i båten eller i annen eiendom.

Dette er forskjellig fra tradisjonelle lån med sikkerhet, der båten eller annen verdigjenstand brukes som sikkerhet for beløpet lånt fra banken. Båtlån uten sikkerhet gir større fleksibilitet og kan være enkelt å søke om.

Men husk at disse lånene ofte har høyere renter på grunn av bankens økte risiko. Selv om det ikke er nødvendig med sikkerhet, er det fortsatt viktige krav til søkerne. Bank Norwegian er blant bankene som tilbyr denne typen finansiering.

Hvem kan søke om båtlån?

Alle som er norske statsborgere, har stabil inntekt og ikke har aktive inkassosaker kan søke om båtlån. Det er essensielt å vise at man har evnen til å betale tilbake lånet. Bankene vurderer lånesøknader individuelt og tar hensyn til faktorer som din kredittscore.

Selv om det ikke er faste krav for å søke om båtlån, er det noen generelle regler som gjelder. For eksempel, personer under 18 år kan ikke søke om lån. I tillegg kan bankene kreve at større båter over 7 meter blir registrert i Det norske skipsregisteret.

Dette gir banken mer sikkerhet i tilfelle du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Det finnes også ulike typer båtlån du kan søke om, avhengig av din økonomiske situasjon og type båt du ønsker å kjøpe. For eksempel tilbyr Bank Norwegian båtlån uten egenkapital, som kan være et alternativ for de som ikke har midlene til en forskuddsbetaling.

Fordeler med båtlån uten egenkapital

Båtlån uten egenkapital gir muligheter for å realisere drømmen om et liv på vannet selv uten å være i stand til å betale omfattende nedbetalinger. Dette typen lån kan gi deg frihet til å velge en båt som passer dine behov og ønsker, uavhengig av egen økonomisk situasjon.

Du har også muligheten til å finansiere hele kjøpet av båten, noe som kan gjøre det mer praktisk og mindre stressende.

En annen fordel er at du ikke nødvendigvis trenger å sette opp annen eiendom som sikkerhet for lånet. Noen banker, som Bank Norwegian, tilbyr denne tjenesten. Dette reduserer risikoen du tar med dine personlige eiendeler.

En høyere kredittscore kan også hjelpe deg med å få bedre rentesatser, noe som kan spare deg for betydelige mengder penger over tid.

Krav for å søke om båtlån

Det er flere krav du må oppfylle for å søke om båtlån. Disse inkluderer:

 1. Du må være norsk statsborger.
 2. Det kreves en stabil inntekt som kan betale tilbake lånet.
 3. Du skal ikke ha aktive inkassosaker.
 4. Scorer du høyt på kredittscore, øker sjansene for å få lånet godkjent og bedre rentebetingelser.
 5. Båter over 7 meter må være registrert i Norsk Ordinært Skipsregister (NOR).
 6. Lånesøknader vurderes individuelt av banken, basert på flere faktorer, inkludert din kredittscore.
Båtlån uten egenkapital
Båtlån uten egenkapital

Hvordan finansiere båtkjøp?

Å finansiere båtkjøp krever nøye planlegging og forståelse av forskjellige lånemuligheter, inkludert valg av ønsket lånebeløp og forespørsel om lånebevis. Gode forberedelser og informerte valg kan hjelpe deg med å sikre de beste betingelsene for ditt båtlån.

Velg ønsket lånebeløp

Å bestemme seg for lånebeløpet er et kritisk trinn i lånesøknadsprosessen. Dette antyder hvor mye du trenger for å kjøpe båten du ønsker. Faktorer som prisen på båten, din økonomiske kapasitet, og dine månedlige betalingsplaner er viktige å vurdere før du velger det nødvendige beløpet.

Husk at selv om banken kanskje kan godkjenne en høyere lånesum basert på kredittscoren din, er det ditt ansvar å sørge for at lånet er innenfor dine betalingsmuligheter. Bank Norwegian er bare ett eksempel på en bank som tilbyr ulike lånebeløp for båtlån uten sikkerhet, hvilket gir deg mer fleksibilitet når det kommer til finansiering av ditt båtkjøp.

Be om lånebevis

Å søke om lånebevis er en smart måte å forberede seg på før du kjøper en båt. Lånebeviset er en bekreftelse fra banken på hvor mye du kan låne, basert på din økonomiske situasjon.

Dette dokumentet gir deg et klart bilde av budsjettet ditt, slik at du vet hva du har råd til når du begynner å se på båter. Med et lånebevis i hånden, kan du handle trygt og raskt når du finner den perfekte båten.

Du har også en fordel ved forhandlinger, da selgeren vet at finansieringen allerede er på plass. Å få et lånebevis er enkelt, du fyller bare ut en uforpliktende søknad hos banken din eller hos en finansagent som Axo Finans.

Søknadsprosess for båtlån

Søknadsprosessen for båtlån består av flere trinn. Først må man samle all nødvendig informasjon til banken, som inkluderer personlige og økonomiske detaljer. Neste trinn i søknadsprosessen er å signere de nødvendige dokumentene fra banken.

En kjøpekontrakt må også fylles ut og undertegnes. Før utbetaling av båten, vil det være en vurdering av sikkerheten for lånet. Etter dette har du en angrerett, som gir deg tid til å ombestemme deg.

Søknadsprosessen for båtlån kan virke komplisert, men med riktig veiledning og forberedelse, kan den gjøres enkel og problemfri.

Nødvendig informasjon til banken

Å søke om et båtlån krever at du tilbyr nødvendig informasjon til banken. Dette inkluderer dine personopplysninger, inntektsinformasjon og detaljer om båten du planlegger å kjøpe.

Du må oppgi nøyaktig informasjon om båtens merke, modell, år og pris. For båtlån med sikkerhet, må du sørge for at båten er registrert i Norsk Ordinær Register (NOR). Registrering i NOR verifiserer eierskapet til båten og oppdager eventuelle heftelser eller krav på eiendommen.

I tillegg vurderer bankene kredittscoren din som en del av vurderingsprosessen. En høyere kredittscore kan øke sjansene for godkjenning og gi deg bedre rentebetingelser.

Signering av dokumenter

Signering av dokumenter er et nødvendig skritt i søknadsprosessen for båtlån. Før du signerer, kontroller at alle detaljer er korrekte, inkludert lånebeløp, renter, og nedbetalingstid.

Digitale signaturer er ofte brukt for sin bekvemmelighet og hastighet, og mange banker som Bank Norwegian aksepterer en digital signatur. Dette gjør det mulig å signere dokumentene når som helst, hvor som helst.

Sørg alltid for å lese gjennom alle vilkårene nøye før du undertegner. En misforstått betingelse kan føre til uforutsette problemer senere.

Kjøpekontrakt

En kjøpekontrakt er en kritisk del av båtlånsprosessen. Den representerer den juridiske avtalen mellom kjøper og selger og beskytter begge parters interesser ved å fastsette betingelsene for salget.

Denne kontrakten inneholder viktig informasjon som kjøpesum, betalingsmetode og en detaljert beskrivelse av båten. I tilfelle av en tvist, gir kjøpekontrakten en klar forståelse av hva begge parter har gått med på.

Spesielt når du kjøper en bruktbåt fra en privatperson, hjelper en kjøpekontrakt deg med å sikre dine rettigheter og unngå potensielle konflikter i fremtiden.

Før utbetaling av båt

For å sikre en trygg og stabil overføring av båtlån, er det viktig at kredittinstitusjonene følger visse retningslinjer. Først og fremst er registrering av båten i Norsk Ordinært Skipsregister (NOR) en forutsetning.

Ikke bare bekrefter dette eierskapet, men det gjør det også mulig å sjekke om det ligger heftelser på fartøyet.

Noen finansinstitusjoner krever denne registreringen spesielt for båter over syv meter før utbetalingen kan skje. Deretter vurderer banker individuelt lånesøknader basert på flere faktorer, inkludert kredittscoren til den potensielle låntakeren.

En høy kredittscore kan øke sjansen for å få et lån og kan hjelpe med å forhandle om bedre rentevilkår.

Angrerett

Angreretten gir deg rett til å ombestemme deg innen 14 dager etter at båtlånet uten egenkapital er utbetalt. Denne regelen er lovfestet og skal sikre forbrukerne mot impulsive kjøp eller ugunstige lånebetingelser.

Du kan benytte angreretten for båtlån, men vær oppmerksom på at det kan være komplisert i praksis. Selv om du angrer på lånet, vil du fortsatt være ansvarlig for båtkjøpet i henhold til kontrakten.

Sørg derfor for å vurdere nøye før du søker om et båtlån uten egenkapital, da dette kan føre til høyere rente på grunn av økt risiko for banken. Husk at banker vurderer hver lånesøknad individuelt, inkludert faktorer som kredittscore.

Konklusjon

Å velge båtlån uten egenkapital gir deg mulighet til å realisere drømmen om egen båt, uten å vente på å spare nok penger. Det trenger ikke være en komplisert prosess, hvis du forstår vilkårene og prosedyren.

Husk å sjekke din kredittscore og finne den beste renten for deg. Lykke til med ditt nye båtkjøp!

Finn beste båtlån uten egenkapital

Ofte Stilte Spørsmål

1. Hva er et båtlån uten egenkapital?

Et båtlån uten egenkapital er et type lån hvor du kan låne penger til å kjøpe en båt, enten det er en fritidsbåt, yrkesbåt eller fiskefartøy, uten å kreve noen forhåndsfinansiering.

2. Hvordan kan jeg søke om båtlån uten egenkapital?

Du kan søke om lån til båt hos over 20 banker vi aktører som Lendo eller Uno Finans.

3. Hvordan beregner jeg kostnadene for et båtlån?

Du kan bruke en lånekalkulator eller en båtlånskalkulator for å beregne terminbeløpet, den nominelle renten og den effektive renten på båtlånet ditt.

4. Er det nødvendig med forsikring når jeg tar et båtlån?

Ja, det er anbefalt å ha en kaskoforsikring eller båtforsikring når du låner penger for å kjøpe en båt.

5. Kan jeg få et båtlån med dårlig liknet inntekt eller betalingsanmerkninger?

Det avhenger av bankens vilkår. Noen banker kan kreve registrert liknet inntekt og sjekke gjeldsregisteret.

6. Kan jeg refinansiere min dyre gjeld med et båtlån?

Ja, du kan refinansiere dyr gjeld ved å søke om et billigere lån som et båtlån og bruke pengene til å betale av gjelden.

Finn billigste båtlån uten egenkapital